Cristian Daniel Stan: „Nu pot privi la degradarea Târgoviştei, premeditată sau încurajată de nepăsare”

Date:

cristian stanIn urmă cu câteva zile, Consiliul Local Municipal a decis, prin vot majoritar, ca eu să preiau, în calitate de viceprimar, atribuţiile conferite de lege Primarului. O situaţie politico-administrativă a impus ca necesară această opţiune în dreptul căreia forul decizional, Consiliul, s-a exprimat.
In primul rând, spun răspicat că poziţia în care mă aflu acum nu reprezintă o ţintă personală, un trofeu. Văd, mai degrabă, o preluare uriaşă de responsabilitate pe care va trebui să ştiu să o gestionez. Dacă voi reuşi sau nu să fac asta vom putea concluziona la sfârşitul acestui ciclu. Ce pot însă, acum, să promit cu tărie este că voi da tot ce pot pentru a-mi onora acest angajament faţă de municipiul în care m-am născut şi am crescut, faţă de târgoviştenii în mijlocul cărora trăiesc.
Nu sunt naiv şi nici superficial. Inţeleg perfect momentul prin care municipiul trece din punctul de vedere al implementării celor mai importate proiecte de investiţii din istoria sa. Pe cât de importante şi aşteptate, pe atât de dificil gestionate până în prezent. Eu cred că aici e punctul nevralgic al acestui mandat şi de aici trebuie începută schimbarea de atitudine.
Am spus-o în mai multe rânduri, o repet şi acum cu responsabilitate asumată: sunt nemulţumit de modul în care au fost implementate până astăzi proiectele de infrastructură din Târgovişte: centura municipiului, PIDU-urile A şi B, Complexul de Nataţie. Dar nicio lamentare nu mai are sens, ci angajamentul declarat că vom putea repara în timp util problemele de implementare. Nu va fi uşor, dar atât pot să promit: nu va trece zi sau noapte în care să nu gândesc toate soluţiile posibile pentru a salva nişte investiţii uriaşe de la eşec. Târgovişte e casa mea şi nu pot privi la degradarea ei premeditată sau încurajată de nepăsare.
Sper să am alături de mine toată voinţa acelora care privesc la municipiu cu aceiaşi ochi: aparat administrativ, aparat executiv, consilieri municipali. Eu sunt un om de echipă, îmi construiesc proiectele şi acţiunile cu grijă şi seriozitate, muncesc enorm şi pretind acelaşi lucru de la cei cu care colaborez. Cine înţelege asta, e partenerul meu. Cine nu, e liber să încurce pe altcineva. Nu mă voi ascunde după cuvinte mieroase şi false, pentru că n-ar fi drept faţă de mine, faţă de ei şi, mai ales, faţă de târgovişteni. Repet, acest municipiu este casa noastră şi faţă de acest reper îmi voi construi mandatul de interimar.
Cred într-o colaborare eficientă cu mass-media, ca factor esenţial în viaţa Cetăţii, şi voi fi unul dintre cei care vor comunica în mod constant şi activ informaţiile de interes public pentru târgovişteni. In acelaşi timp, aştept o relaţie corectă şi onestă din partea presei, cu marcarea lucrurilor bune, atunci când ele se întâmplă, şi critici juste când va fi cazul. Ascunzându-ne tot timpul după false tablouri, nu vom putea decât să jignim bunul simţ şi inteligenţa oamenilor care trăiesc în realitatea concretă a oraşului. Îmi place să cred că vom reuşi.
Repet, această sarcină preluată nu este un trofeu, ci un bagaj imens de responsabilitate. Dar vreau să-l port cu seriozitate şi să pot spune, atunci când voi termina, că mi-am făcut treaba. Voinţă şi putere de muncă am, idei şi proiecte am, dorinţă imensă de confirmare am. Şi mai am ceva, ca temelie a tuturor: dragoste faţă de acest municipiu Târgovişte, pe care o să-l numesc încă o data CASA MEA! Cristian Daniel Stan Viceprimar cu atribuţii de primar al municipiului Târgovişte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...