„UNA CALDA, ALTA RECE”… F.C.M. TÂRGOVIŞTE – SPORTING ROŞIORI 1-1 (1-0)

Date:

fcmStadion „ALPAN” – ŞOTÂNGA,
gazon bun de joc, timp frumos, spectatori 200.
Au marcat: CALOFIR (10), GHEORGHE (90+4).
Avertizaţi: CALOFIR, DUMITRU, CONSTANTIN, MIHĂILĂ, respectiv MOŞTEANU, SITARU.
Au arbitrat: PANĂ CĂTĂLIN
(BUCUREŞTI) – SABO ATILA, SIMO ZOLTAN (ambii Od. SECUIESC).
Observatori: MICLEA
CONSTANTIN (BUŞTENI), OLEG IACONI (PIETŞTI).
F.C.M. TÂRGOVIŞTE:
ZEGHERU – CALOFIR, COMAN,
OPREA, DUMITRU, CONSTANTIN (85
TIMOFTE), GÂLDĂU, MÂNDRU, MARIA
(75 LUNGEANU), DRAGNEA, LEŢUL
(50 MIHĂILĂ). Antrenor: PUIU BECHEANU.
C.S. SPORTING ROŞIORI: PREDA (80 BUTOI), LĂŢEA, MOŞTEANU, SITARU, DICU, BOCĂNETE, RADA (66 MAHARA), VÂLCICĂ, STOCHIŢOIU (80 PERIESCU), BÂRĂ (65 CIUBUC), GHEORGHE. Antrenor: NEGRU CRISTIAN.
Ar fi fost prea frumos să fie adevărat, dar la noi aşa se întâmplă, „una cladă, alta rece”. Tocmai atunci când îţi doreşti ceva, atunci nu se realizează. Dacă în etapa trecută am pierdut două puncte la TITU, acum am „reuşit” la fel, dar, acasă, cu o „anonimă”.
Nu am crezut că nu vom câştiga acest meci, după un start în primele trei etape destul de bun, de promiţător. Numai că de data asta ne-am „dat în petic”, n-am jucat nimic, echipa a fost de nerecunoscut. Cred că trebuie lucrat mai mult la capitolul psihic decât la cel tehnic. în primele 3 jocuri, ECHIPA în totalitatea ei, a funcţionat ca un mecanism bine pus la punct. Dar a venit acest meci oribil care, se pare, ne-a arătat adevărata „faţă”, devreme ce n-am putut obţine cele trei puncte pe teren propriu în faţa unui adversar modest, dar dornic să joace, să alerge, să fie primul la minge. Ceva s-a întâmplat, mijlocaşii, în frunte cu
MÂNDRU, n-au
jucat nimic, toate pasele sale au fost numai la adversar, ca de altfel şi loviturile libere.
Cu câteva excepţii (CALOFIR, GÂLDĂU) toţi ceilalţi au greşit mai mult sau mai puţin, dar toţi au dus, în final, la un rezultat nefavorabil. De data asta apărarea, în frunte cu portarul, au fost punctele slabe, noi, care după 3 meciuri, aveam cea mai bună apărare, un singur gol primit. Şi când îţi era „lumea mai dragă” a venit golul egalizator tocmai în minutele de prelungire, în care nu au fost în stare să respingă ultima minge, să evităm golul. Parcă cineva a dorit acel egal, că prea a stat spectator. De altfel, la jocul mediocru al echipei a contribuit din plin şi centralul PANĂ, care a acordat avertismente aiurea mai mult pentru a enerva jucătorii, ceea ce a reuşit.
Nu mai spun de faze controversate, de decizii hilare, parcă avea ceva cu echipa gazdă, la orice atingere între jucători era fault pentru oaspeţi.
De altfel, prin manierea de arbitraj, i-a „cărat” pe oaspeţi în terenul nostru, le-a acordat multe lovituri libere din preajma careului mare, practic, a făcut tot ce a dorit ca oaspeţii să egaleze. Pe fondul unui joc anost, practic n-am jucat nimic, pe acest fond s-a încadrat şi arbitrajul, la fel de modest ca şi jocul echipei noastre. Despre oaspeţi pot spune că au jucat ceva anume, că ambele echipe s-au zbătut în anonimat. Păcat de efortul pe care-l face patronul, asigurându-le toate condiţiile pentru performanţă.
Acum era tare nevoie de 3 puncte, care ne aduceau pe locul doi în clasament, iar echipa cu 10 puncte din 4 meciuri, ar fi abordat altfel celelalte partide, care se anunţă extrem de grele. Greu de presupus cu acest joc, că mai putem câştiga puncte, fie ele şi acasă.
Programul turului ne ajută, avem în etapa a 6-a şi a 7-a, meciuri acasă, deci şanse reale să urcăm în clasament. Pentru că jocurile din tur sunt considerate mai uşoare, mai ieftine faţă de retur. Nu-i înţeleg pe jucători de ce n-au jucat şi pentru bani dacă pentru puncte n-au făcut-o. Sau au câştigat suficienţi bani din primele 3 meciuri?
A fost meciul care mi-a lăsat un gust amar şi însăşi prezenţa mea la echipă o pun sub semnul întrebării, după 20 de ani…
Acum urmează, cum spuneam, un meci mai greu ca de altfel toate partidele din deplasare, la F.C. AFUMAŢI. Echipa are şanse să se redreseze, să evolueze la adevărata ei valoare, să aibă dorinţa de victorie, să alerge pe teren, să fie primii la minge, într-un cuvânt: să nu piardă.
Dacă URBAN TITU a reuşit un un1-1 la AFUMAŢI, de ce nu am lua şi noi trei puncte, că poate vom beneficia de un arbitraj corect, că până acum (la TITU şi acasă) nu prea am avut… Dar să sperăm că vom putea „anihila” pe ex-F.C.M.-istul IONICĂ MARINICĂ, cândva jucătorul nostru.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Servicii SEO Profesionale în 2024: Evoluții și Tendințe Comparativ cu Anii Precedenți

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) rămâne o componentă...

Care sunt cele mai comune probleme care apar la un Range Rover Velar?

Alegerea tipului de mașină pe care să îl achiziționezi...

Etapa județeană a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

S-a desfășurat în municipiul Moreni etapa județeană a Concursurilor...