80 de milioane de euro pentru dezvoltarea fermelor din zona montană

In această săptămână, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a deschi noi sesiuni de primire a proiectelor de investiţii, finanţate prin intermediul a trei submăsuri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).
Fondurile totale nerambursabile, disponibile solicitanţilor care doresc să obţină finanţare europeană, însumează 307,3 milioane de euro, din care 4,3 milioane de euro sunt alocate exclusive investiţiilor din zona ITI Delta – Dunării.
Concret, până pe 31 decembrie 2018, AFIR va primi cereri de finanţare pentru submăsura (sM) 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, (componenta zootehnic pentru întreg teritoriul naţional), sM 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale” doar pentru zona ITI – DD şi sM 6.4 „Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole” doar pentru ITI – DD.
In cazul submăsurii 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole” (pentru întreg teritoriul naţional), componentele sector vegetal, ferma de familie şi ferma mică, termenul limită de depunere este 31 martie 2019, ora
16.00.
In cadrul acestei sesiuni de depunere aferentă submăsurii 4.1 sunt eligibile şi investiţiile propuse de solicitanţii care au sediul social sau amplasarea investiţiilor în teritoriul ITI Delta Dunării, cu condiţia respectării Strategiei ITI. Conform Ghidului solicitantului, Cererile de finantare vor viza obligatoriu investiţii cu construcţii şi montaj doar în cazul sectoarelor vegetal şi zootehnic, cu excepţia fermelor de familie şi fermelor mici unde nu există această obligativitate.
Depunerea proiectelor se realizează on-line pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info, pentru toate submăsurile care se vor lansa. Totodată, toţi cei interesaţi să dezvolte investiţii în domeniul agricol şi în cel non-agricol, pot consulta Ghidul solicitantului pentru submăsurile amintite pe site-ul AFIR, la secţiunea „Investiţii PNDR”.
Alocarea financiară stabilită pentru sM 4.1, disponibilă în sesiunea 2018, este de 303 milioane de euro, împărţită astfel: sectorul vegetal are alocate 53 milioane de euro, cel zootehnic are 111 milioane de euro, zona montană dispune de 80 milioane de euro (vegetal şi zootehnic), iar fermele de familie şi fermele mici de 59 milioane de euro. Pragul minim de selecţie al proiectelor aferente sM4.1 este de 25 puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANAF, avertizare cu privire la SMS-uri care ar putea ascunde o fraudă

Prin intermediul unui comunicat de presă, Fiscul atrage atenţia contribuabililor cu privire la acţiunea unor persoane necunoscute, care transmit în numele ANAF SMS-uri aparent inofensive, dar care ar putea ascunde o fraudă. „Persoane necunoscute au transmis în numele ANAF SMS-uri aparent inofensive, dar care ar putea ascunde o fraudă. Atragem […]