8 iunie, Ziua Mondială a Oceanelor

Ziua Mondială a Oceanelor este sărbătorită, în fiecare an, la 8 iunie. Prilej pentru oameni de a-şi reaminti importanţa pe care o au oceanele pentru întreaga planetă şi pentru specia umană.
Oceanele reprezintă fundamentul vieţii pe Pământ. Oceanele sunt cale de transport, ele facilitând legătura între oameni de pe întregul mapamond, indiferent unde locuiesc.
Oceanele sunt sursă de hrană, încă de la începuturile lumii. Oceanele produc cea mai mare parte a oxigenului de pe pământ, absorb o parte importantă din emisiile de dioxid de carbon şi reglează clima.
Ziua Mondială a Oceanelor a a fost instituită la 8 iunie 1992, la Summitul Naţiunilor Unite de la Rio de Janeiro.
În fiecare an, la 8 iunie, avem ocazia de a conştientiza, la nivel mondial, beneficiile pe care omenirea le obţine din ocean, precum şi datoria noastră, individuală şi colectivă, de a folosi resursele sale în mod durabil.
Generaţiile viitoare vor depinde şi de ocean pentru viaţa lor!
Acvariile, centrele ştiinţifice şi instituţiile de cercetare, ONG-urile, comunităţile şi guvernele din întreaga lume mobilizează milioane de oameni în jurul evenimentelor mari şi mici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Judeţul Dâmboviţa nu este groapa de gunoi a nimănui, iar cei care au greşit trebuie să plătească!"

Acesta a fost semnalul dat de preşedintele Corneliu Ştefan în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Anunţul public pe care preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa l-a lansat astăzi vine ca urmare a acţiunilor efectuate de Poliţia Locală Titu, în cadrul cărora a fost depistat un transport […]