777 de apeluri la 112, dintre care 236 au necesitat intervenţia poliţiştilor

I.B.

112Potrivit reglementărilor legale în vigoare, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei. Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de urgenţă 112 trebuie făcută numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a structurilor pentru soluţionarea acelui eveniment. Aşadar, nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă.
De la începutul anului şi până în prezent, la Biroul Operaţional şi Apeluri de Urgenţă 112 Dâmboviţa au fost primite 777 de apeluri, dintre care 236 au necesitat intervenţia poliţiştilor. Celelalte apeluri au fost false sau au privit probleme din competenţa de soluţionare a altor instituţii. Din totalul apelurilor preluate de poliţişti, 76 au provenit din mediul urban şi 160 din rural.
În ceea ce priveşte timpul de reacţie, în cazul a 231 de apeluri, poliţiştii au intervenit în mai puţin de 10 minute de la momentul sesizării.
Prin intermediul apelurilor 112 au fost sesizate 129 de infracţiuni, dintre care 42 au fost loviri sau alte violenţe, 22 furturi şi 3 ameninţări.
Ca urmare a deplasării poliţiştilor la apelurile 112, au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.100 lei.
Dintre acestea, 14 au fost în conformitate cu prevederile O.U.G 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi 60 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice reglementate de Legea
61/1991.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

2016 vine cu scutiri şi taxe mai mici pentru târgovişteni

După reducerea taxelor şi impozitelor locale pe bunurile imobile din cartierele Priseaca şi Matei Voievod, Primăria Târgovişte acordă şi în 2016 o serie de facilităţi la plata taxelor şi impozitelor locale. Este vorba despre scutirea de la plata impozitului. Pe locuinţa a proprietarilor care realizează venituri sub salariul minim brut […]