71,33% dintre elevii dâmboviţeni au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională

eleviVineri seara, Ministerul Educaţiei a făcut publice rezultatele Evaluării Naţionale pe site-ul http://evalu-are.edu.ro/. Din informaţiile transmise de IŞJ, procentul elevilor dâmboviţeni care au obţinut medii peste 5 îl depăşeşte pe acela de anul trecut, respectiv 71,33, faţă de 70,71%, în 2015. Dintre participanţi, numai trei elevi au obţinut media 10 la ambele probe.
Din păcate, rezultatele din Dâmboviţa continuă să se situeze sub media pe ţară, care arată o pondere peste 75% a mediilor peste 5.
În perioada 8-12 iulie, elevii vor putea completa formularele de înscriere la liceu, iar repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a va avea loc pe 19 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate la data de 20 iulie, la avizierele şcolilor gimnaziale. În perioada 21-29 iulie, va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la instituţiile de învăţământ liceal de stat la care au fost repartizaţi elevii. Admiterea la liceu se face în ordinea descrescătoare a mediei, care se calculează însumând 25% din media generală a celor patru ani de gimnaziu cu 75% din media de la Evaluarea Naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tichetul de masă ar putea creşte la 13 lei

Tichetul de masă ar putea ajunge la o valoare de 13 lei de la 9,57 de lei cât este în prezent, după ce senatorii au decis acest lucru la începutul săptămânii. Propunerea legislativă a fost acum trimisă în Camera Deputaţilor care este forumul decizional în acest caz. Emitenţii de astfel […]