71.750 de vehicule verificate de RAR în trafic

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 71.750 de vehicule la nivelul întregii ţări. La jumătate dintre acestea inspectorii RAR au constatat diferite neconformităţi, de natură tehnică sau legate de acte.
Cele mai multe probleme au fost constatate la:
– instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (31,54%)
– punţi, jante şi anvelope (14,38%)
– şasiu şi elemente ale şasiului (10,35%).
Neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 3,59% dintre vehiculele şi în 1,73% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a stabilit depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 3.612 autovehicule.
Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu probleme mai grave la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi, jante, anvelope şi mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.675 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.
În urma controalelor mixte desfăşurate de Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră au fost aplicate 25.307 sancţiuni, au fost reţinute 539 de permise de conducere şi au fost retrase 19.320 de certificate de înmatriculare. Din cauza problemelor tehnice grave constatate, 131 de vehicule au fost imobilizate şi 64 de inspecţii tehnice periodice au fost anulate. În situaţiile în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR.
Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Modernizarea sistemului de iluminat public din Târgovişte va reduce la jumătate valoarea facturii la energie

Consilierii locali au aprobat astăzi, în şedinţă extraordinară, proiectul şi cheltuielile legate de aplicaţia „Eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public din Municipiul Târgovişte”. Este vorba despre un proiect cu finanţare europeană, prin Axa 3 a Programului Operaţional Regional. Proiectul are o valoare estimată la cinci milioane de euro iar […]