Published On: vin, iul. 6th, 2018

640 de sancţiuni contravenţionale aplicate şi 25 de permise reţinute

nichiduta.ro

In după amiaza zilei miercuri, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de efective de la ordine publică, au organizat o razie pentru depistarea şi sancţionarea faptelor ilicite şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.
Activitatea s-a axat în principiu pe raza de competenţă a Poliţiei Municipiului Moreni. În urma activităţilor din teren, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat 646 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 135.215 lei. Din totalul amenzilor, 626 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 134 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 68 pentru opriri neregulamentare, 118 pentru neportul centurii de siguranţă, 11 pentru indisciplina piet-onală şi 104 pentru abaterile comise de biciclişti şi căruţaşi. Alte 5 sancţiuni au fost aplicate la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 2 la Legea 171/2010 privind constatarea contravenţiilor silvice. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 25 de permise de conducere, dintre care 9 pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 3 pentru neacordarea priorităţii de trecere, 2 pentru depăşiri neregulamentare şi unul pentru consum de alcool. De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi 4 seturi de plăcuţe de înmatriculare.
Un tânăr de 26 de ani, din Moreni, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. In urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe raza localităţii Butimanu, poliţiştii au identificat în trafic un bărbat care se deplasa la volanul unui autoturism având suspendat dreptul de a şofa.
Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro