60,76%: rata de promovare a concursului naţional de titularizare – sesiunea 2020 (după soluţionarea contestaţiilor)

In urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar, rata de promovare a crescut la 60,76%, cu 2,12% faţă de cea iniţială (58,66%). În 2019, după soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare a fost de 48,37%, iar în 2018, de 49,17%.
Anul acesta, numărul total al contestaţiilor depuse a fost de 4.181. În cazul a 4.028 de contestaţii (96,34%), notele au fost modificate astfel: pentru 2.594 de lucrări contestate, notele iniţiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.434 de lucrări notele iniţiale au fost micşorate.
Pe tranşe de note, situaţia finală are următoarea configuraţie: 244 de candidaţi (număr uşor modificat în raport cu prima afişare: 239) au obţinut nota 10 (zece), iar 14.789 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99, restul obţinând note sub
7 (şapte).
Pentru absolvenţii din promoţia curentă, totalul notelor peste 7 (şapte) a crescut cu 1,81% după rezolvarea contestaţiilor. Mai exact, 60,19% (58,38% – rata iniţială) dintre candidaţi au obţinut note peste 7
(şapte).
Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate 24.732 de lucrări, întrucât: 2.145 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 32 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentative de fraudă, iar lucrările a 93 de candidaţi au fost anulate din motive legate de nere-spectarea metodologiei.
Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice în anul şcolar 2020-2021.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare, în perioada 12 – 14 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cezar Preda, deputat PNL: În centrul planului guvernamental de redresare economică s-au aflat viaţa şi sănătatea românilor

„Guvernul PNL a avut încă de la început un plan, iar în centrul său s-au aflat viaţa şi sănătatea românilor. Primele măsuri s-au încadrat la categoria reacţie rapidă şi au ajutat la salvarea vieţilor omeneşti, a locurilor de muncă şi a puterii de cumpărare a românilor.Acestea au fost premisele de […]