Published On: vin, nov. 29th, 2019

606 accidente au avut loc în judeţul Dâmboviţa, în primele 10 luni ale acestui an

În perioada ianuarie-octombrie a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa s-au înregistrat 606 accidente de circulaţie, dintre care 113 (-1) au fost grave. În urma analizei statisticilor existente la nivelul poliţiei rutiere, principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost neacordarea priorităţii de trecere, abaterile comise de biciclişti, indisciplina pieton-ală şi viteza.
Astfel, pe fondul neacordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor s-au produs 98 de accidente de circulaţie, dintre care 13 au fost grave şi s-au soldat cu decesul a 2 persoane, rănirea gravă a 12 persoane şi vătămarea corporală uşoară a altor 4.
Abaterile comise de biciclişti au generat 90 de evenimente rutiere, 12 dintre acestea fiind grave şi având consecinţă decesul a 3 persoane şi vătămarea corporală gravă a 9 persoane.
Indisciplina pietonală a determinat producerea a 28 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 8 persoane, rănirea gravă a altor 20 şi vătămarea corporală uşoară a altor 2.
Viteza, cu cele 2 forme, neregulamentară şi neadaptată la condiţiile de drum, a constituit cauza a 61 de accidente de circulaţie. Din totalul acestora, 16 au fost grave şi s-au soldat cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 15 persoane şi uşoară a altor 6.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>