Published On: mar, mai 2nd, 2017

513.000 lei pentru amenajare locuri de joacă, coşuri noi de gunoi, asfaltări, canalizare pluvială pe strada Morilor şi alte investiţii în oraşul Pucioasa

nichiduta.ro

La Pucioasa a avut loc prima rectificare de buget din acest an, în valoare de 513.000 lei. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Pucioasa s-a regăsit şi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2017. Este vorba de suma de 513.000 lei ce va folosită pentru realizarea unor investiţii importante pentru oraşul Pucioasa. Aciziţionarea unor coşuri noi de gunoi, amenajare locuri de joacă noi, asfaltări şi multe altele. Trebuie să menţionăm faptul că a fost o abţinere din partea consilierului PNL, lonuţ Budoiu la acest proiect privind rectificarea bugetului local pe anul 2017, cu suma de 513.000 lei.
Cu suma de 8.000 lei vor fi recondiţionate coşurile de gunoi dar totodată se vor achiziţiona şi alte coşuri de gunoi noi în valoare de 50.000 lei ce vor fi amplasate în zona central a oraşului.
Prin această rectificare au fost alocaţi bani, 200.000 de lei şi pentru lucrări de asfaltare şi reparaţii în zona centrală, parcări blocuri, str. Horia Cloşca şi Crişan, Ana Ipătes-cu, 8 Martie, Mărăşeşti,Zorele şi Sergent Erou Nicolae Marius. Se vor achiziţiona şi oglinzi rutiere în valoare de 6000 de lei. Suma de 40.000 de lei a fost alocată pentru proiectare DALI -Grădiniţa nr.1 Pucioasa. Este nevoie de realizarea DALI- Documentaţia de avizare alucrărilor de intervenţie la această unitate scolară având în vedere depunerea unui proiect cu finanţare pe POR 2014-2020, ce vizează acest obiectiv/
Administraţia de la Pucioasa are în vedere realizarea a şase locuri de joacă noi pentru care a fost alocată suma de 60.000 de lei, Vor fi împrejmuite şi locurile de joacă existente, valoarea lucrărilor ridicându-se la suma de 18.000 lei.
Suma de 40.000 de lei a fost alocată pentru proiectare DALI-Piaţa Cartaxo. Este nevoie de realizarea DALI- Documentaţia de avizare alu-crărilor de în vedere că a fost depus un proiect cu finanţare pePNDL 2, ce vizează reabilitarea şi modernizarea pieţei.
Se va realiza şi Planul de mobilitate urbană, o investiţie de 46.000 de lei şi necesară pentru finalizarea Planului Urbanistic General al oraşului Pucioasa.
După cum ştim admnistraţia oraţului Pucioasa vrea să realizeze o zonă de agrement-zona Moţăian-ca şi pentru a putea beneficia de finanţare nerambursabilă în baza unui proiect ce urmează a fi depus, trebuie realizat PUZ pentru Amenajare zona Moţăianca. Banii sunt asiguraţi prin această rectificare-20.000 de lei.
S-au alocat bani şi pentru realizarea canalizării pluviale pe strada Morilor, investiţie în valoare de 10.000 de lei . Nu în ultimul rând a fost alocată suma de 15.000 lei pentru realizarea investiţiei privind aducerea la cote a căminelor de pe carosabil pe strada Florin Popescu.

eJobs

About the Author

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Pascu Marian spune:

    Aceste investitii sunt binevenite, mai ales pentru copii care au nevoie de cat mai multe spatii de joaca amenajate corespunzator. Dupa o cautare rapida pe net: http://www.cosuri-pubele.ro/cosuri-gunoi-exterior/cosuri-gunoi-stradale.html, pentru suma rezervata cosurilor de gunoi stradale , se pot amplasa aprox. 400 din modele clasice. Sa speram ca vor ramane mult timp, fara sa fie rupte sau distruse.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro