Published On: joi, iun. 14th, 2018

509 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 200.512 lei, aplicate de poliţiştii dâmboviţeni

nichiduta.ro

In urma unei acţiuni desfăşurate, poliţiştii rutieri au constatat trei infracţiuni, au aplicat 509 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut peste 40 de permise de conducere.
Poliţiştii rutieri din Dâmboviţa au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor în timpul deplasărilor pe drumurile publice. Poliţiştii au constatat trei infracţiuni la regimul rutier şi au aplicat 509 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 200.512 lei.
Astfel, poliţiştii au sancţionat 217 şoferi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 84 pentru neportul centurii de siguranţă, 23 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, 9 pentru lipsa rovinietei şi 6 pentru depăşiri neregulamentare. Alte 6 sancţiuni au fost aplicate pentru defecţiunile tehnice constatate la autovehicule, 18 pentru opriri neregulamentare, 7 pentru nerespectarea legislaţiei privind efectuarea lucrărilor în carsabil şi 3 pentru comerţ stradal. De asemenea, 18 şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 4 pentru încălcarea prevederilor H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere şi 3 pentru nerespectarea legislaţiei privind transportul persoanelor în regim de taxi şi în regim de închiriere. Totodată, 45 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi au fost amendaţi pentru abaterile comise în trafic. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 43 de permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare şi două seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare. Reprezentanţii unei societăţi comerciale din Câmpina au fost depistaţi de poliţişti în timp ce executau lucrări de branşament la reţeaua de gaze pe raza oraşului Pucioasa, activităţi ce implicau restricţionarea traficului rutier. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că agentul economic nu deţinea aviz din partea poliţiei, iar lucrările nu erau semnalizate corespunzător. S-a procedat la sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro