50 km de inele de centură pentru municipiul Târgovişte şi oraşele dâmboviţene

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a iniţiat un parteneri-at între Judeţul Dâmboviţa şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
La iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, în cadrul şedinţei ordinare de consiliu judeţean de luni, 21 decembrie 2020, a fost aprobat un proiect de hotărâre ce priveşte iniţierea unui parteneriat între judeţul Dâmboviţa şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru implementarea unor obiective de investiţii care să sprijine în mod real dezvoltarea comunităţilor dâmboviţene.

Detaliile despre această colaborare au fost prezentate de preşedintele Corneliu Ştefan în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat şi vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Antonel Jîjîie, dar şi consilierul judeţean Ionuţ Săvoiu.
Principalul motiv al acestui demers îl reprezintă descongestionarea traficului din municipiul Târgovişte şi cele 5 oraşe din judeţ, reducerea poluării mediului şi micşorarea timpilor petrecuţi în trafic. Practic, odată realizate aceste inele de centură, zonele urbane vor deveni atractive pentru posibilii investitori.
Nu în ultimul rând, inelele de centură vor duce la diminuarea numărului de accidente rutiere având în vedere că nu vor tranzita localităţile.
Propunerea de parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în baza art. 5 din OUG nr. 101/2020 privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanţare din fonduri europene în vederea evitării riscului de dezangajare pentru perioada de programare 2014-2020, are în vedere implementarea următoarelor investiţii:

  • legătura drumurilor naţionale DN 71 şi DN 7 la Drumul Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploieşti, pentru creşterea accesibilităţii în zonele urbane ale Municipiului Târgovişte şi oraşului Găeşti;
  • drumul de legătură la drumul naţional DN 71, pentru asigurarea optimizării traficului rutier şi accesibilităţii în zonele urbane ale localităţilor Pucioasa şi Fieni; drumul de legătură la drumul naţional DN 71 şi limita de sud a comunei Tărtăşeşti, pentru creşterea accesibilităţii în zona urbană a oraşului Răcari şi către zona metropolitană Bucureşti.
  • Într-o primă etapă, Consiliul Judeţean Dâmboviţa va realiza documentaţiile tehnico-economice, la faza de studii de prefezabilitate, urmând ca, pe baza acestora şi a scenariilor de lucru optimizate, să se definitiveze etapele de urmat şi să se fundamenteze parteneriatul amintit, în cadrul OUG nr. 101/2020, finanţarea lucrărilor fiind posibilă în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi de la bugetul de stat şi local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primarul Cristian Stan acuză guvernul că nu respectă obligaţiile faţă de Târgovişte

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a acuzat Guvernul PNL că pedepseşte oraşul şi locuitorii săi prin acţiuni de blocare sau întârziere a unor proiecte publice, inclusive prin amânarea efectuării unor deconturi. A spus edilul că sunt tergiversate unele plăţi, fiind întârzieri şi de 80 de zile la investiţii privind infrastructura […]