5 Martie, Ziua Mondială a Eficienţei Energetice

Ziua Mondială a Eficienţei Energetice este sărbătorită din 1998, când a avut loc în premieră o reuniune la nivel internaţional a experţilor pentru a aborda criza energetică şi soluţiile posibile.
Astfel, 5 martie reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra practicilor care vizează o utilizare durabilă şi raţională a energiei, precum şi asupra angajamentului guvernelor, companiilor şi instituţiilor de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Economisirea energiei înseamnă economisirea banilor, iar domeniul acoperă de la becurile economice, izolarea caselor, transport, până la bune practici acasă sau la serviciu.
Astfel, nu uitaţi: – Utilizaţi bicicleta sau mergeţi pe jos. Există momente în cursul unei săptămâni în care putem să folosim bicicleta sau să alegem să mergem pe jos. Opţiunile de transport nu poluează. – Transportul urban în comun. Reduce impactul asupra mediului utilizând transportul în comun -metroul, autobuzul sau tramvaiul. Poţi asculta muzică, ai timp să citeşti o carte sau să discuţi cu prietenii.
– Activităţi de recreere. Alergare, role, înot sunt câteva exemple de activităţi care produc un nivel scăzut de emisii de gaz.
– Electronice verzi. Să cumpărăm produse care sunt realizate de companii care nu folosesc în procesul de producţie substanţe periculoase pentru mediu.
– Becurile ecologice. Au o durată de funcţionare mai mare şi consum mai mic dând aceeaşi luminozitate! Şi nici preţul nu este exagerat de mare comparativ cu economia pe care o faci folosindu-le!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vizită de lucru la obiectivele de investiţii din zona fostei unităţi militare din zona Gării Târgovişte Sud

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, reprezentată de preşedintele Daniel Comănescu şi vicepreşedintele Alin Manole, alături de directorul General al Direcţiei Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu a realizat o vizită de lucru la obiectivele de investiţii din zona fostei unităţi militare din zona Gării Târgovişte Sud, în special a lucrărilor de realizare […]