5 decembrie – Ziua Internaţională a Voluntariatului

2020 a fost un an ce nu poate fi comparat cu niciun altul. Pandemia COVID-19 a afectat fiecare aspect al vieţii oamenilor şi a pus o presiune colosală pe sănătatea fizică şi mintală a acestora, pe sistemele de sănătate, economia, mijloacele de trai şi reţelele sociale din întreaga lume. În acest context, sute de mii de voluntari s-au alăturat Societăţilor Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, oferind sprijin vital comunităţilor lor locale.
Încă de la debutul pandemiei, voluntarii Crucii Roşii Române, au fost permanent în acţiune, asumându-şi riscul îmbolnăvirii, pentru a oferi asistenţă umanitară şi servicii socio-medicale celor aflaţi în nevoie: distribuirea de alimente esenţiale şi produse de igienă; oferirea de sprijin psihosocial persoanelor vulnerabile şi în carantină; monitorizarea telefonică a persoanelor izolate; distribuirea echipamentelor medicale şi de protecţie unităţilor medicale. Totodată, pentru a ajuta comunităţile să se pregătească, voluntarii au diseminat informaţii esenţiale pentru prevenirea şi limitarea răspândirii virusului. În condiţii neprielnice, ei au depăşit bariere şi cu responsabilitate şi dăruire, au dus la îndeplinire misiunea organizaţiei.
Voluntarii noştri sunt profesori, asistenţi medicali, studenţi, economişti, artişti, părinţi,tineri şi bătrâni. Toţi îşi găsesc timp pentru a face voluntariat alături de slujbele lor zilnice sau de alte responsabilităţi. O mare parte din activitatea voluntarilor este vizibilă, dar multă muncă de ajutorare se desfăşoară şi în culise – de la a fi o voce prietenoasă la capătul unei linii telefonice pentru persoanele vulnerabile şi izolate, până la a ajuta la gestionarea contractelor de donaţii, – fiecare acţiune individuală de solidaritate, fiecare gest de sprijin comunitar contează. Fiind cea mai extinsă reţea umanitară din lume, ştim că această acţiune locală colectivă are un impact global masiv.
De Ziua Internaţională a Voluntarilor, ca în fiecare zi de altfel, suntem mândri de voluntarii Crucii Roşii Române, voluntari care salvează vieţi şi luptă pentru umanitate. Le mulţumim tuturor.
Fiecare voluntar de Cruce Roşie, merită aplauzele noastre şi vă încurajăm pe toţi, în data de 5 decembrie, să aplaudaţi împreună cu noi eforturile lor.

Despre intervenţia Crucii Roşii Române la pandemia COVID19
În 10 luni de luptă împotriva pan-demiei COVID-19, Crucea Roşie Română a achiziţionat echipamente medicale şi materiale de protecţie în valoare de peste 7 milioane de euro pentru a veni în sprijinul unităţilor medicale, dar şi a celorlalte instituţii publice din prima linie. Astfel, 175 de unităţi medicale de pe întreg teritoriul României au fost dotate cu aparatură medicală, materiale de protecţie de strictă necesitate, produse de dezinfecţie, materiale de curăţenie, produse alimentare şi aparatură electocasnică; 250 de autorităţi publice centrale şi locale au fost sprijinite cu materiale de protecţie pentru personalul angajat; 580 de cabinete individuale medici de familie au primit mănuşi, măşti, viziere şi combinezoane; 13 000 de persoane vulnerabile aflate în izolare la domiciliu au fost sprijinite cu pachete cu alimente de bază şi pachete cu produse de igienă personală şi produse de curăţenie; 297 de migranţi în România au beneficiat de pachete cu alimente, produse de igienă şi articole de îmbrăcăminte; 80 de centre de carantină din ţară au primit materiale de cazarmament din depozitele proprii ale Crucii Roşii Române; 81 de ONG-uri din ţară au fost sprijinite cu pachete cu alimente de bază, pachete cu produse de igienă, materiale de protecţie pentru beneficiarii lor; 8 097 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost monitorizate zilnic prin telefon de voluntarii Crucii Roşii Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"IMPORTATORII DE ARTIFICII 2020" - 770 DE KILOGRAME DE ARTICOLE PIROTEHNICE, INDISPONIBILIZATE

În perioada 26 octombrie – 18 noiembrie 2020, Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a derulat acţiunea naţională „IMPORTATORII DE ARTIFICII 2020”. A fost verificat modul de respectare a prevederilor legale referitoare la operaţiunile cu articole pirotehnice.Cele 224 de acţiuni au avut şi scopul prevenirii şi combaterii […]