467 de elevi de la Şcolile Gimnaziale Corbii Mari şi Dragomireşti continuă învăţarea cu Digitaliada

Peste 467 de elevi de la Şcolile Gimnaziale Corbii Mari şi Dragomireşti, din judeţul Dâm-boviţa, continuă programul Digitaliada în anul şcolar 2020-2021, în laboratoare digitale complet echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual, cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă.
Totodată, ei fac parte din cei peste 30.000 de elevi, profesori şi părinţi înrolaţi în platforma Digitaliada „Învăţare şi testare online”, sistem de management şcolar care oferă utilizatorilor acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferinţe şi rapoarte de activitate.
Fundaţia Orange a adaptat desfăşurarea programului Digitaliada la noile condiţii de învăţare la distanţă, în contextul în care întregul proces educaţional se transformă. Astfel, şcolile gimnaziale Corbii Mari şi Dragomireşti, deja familiarizate cu instrumentele digitale, au putut implementa din ziua zero, odată cu suspendarea cursurilor, învăţarea la distanţă prin intermediul platformei Digitaliada „Învăţare şi testare online”. În plus, Fundaţia Orange a oferit spre folosinţă tabletele utilizate în cadrul programului Digitaliada, elevilor cu situaţii dificile din cele 50 de şcoli în care se desfăşoară programul.
Programul Digitaliada este liderul educaţiei digitale în România, cu o experienţă de 4 ani în implementarea metodelor digitale în procesul de predare-învăţare-evaluare la clasă. Pionieratul şi experienţa Digitaliada au făcut ca tranziţia forţată la învăţământul la distanţă să fie una mai puţin stresantă pentru profesorii Digitaliada care erau familiarizaţi cu platforma şi cu utilizarea metodelor digitale.
„În noul an şcolar le vom oferi, în continuare, tot sprijinul elevilor, părinţilor, profesorilor şi directorilor prin resursele, echipamentele şi formările Digitaliada, pentru ca educaţia să continue la clasă sau la distanţă.
În judeţul Dâmboviţa am organizat deja webinarii pentru profesori de diferite discipline, pentru utilizarea platformei Digitaliada Învăţare şi testare online şi pregătim alte noutăţi şi resurse pentru anul care abia începe.”, Amalia Fodor, director Fundaţia Orange.
În mod special, pentru a veni şi mai mult în sprijinul învăţării online, clienţii Orange beneficiază de trafic de date gratuit, pe tot parcursul anului şcolar 2020-2021, la accesarea platformei interactive „Învăţare şi testare online”, dar şi a celor peste 2000 de resurse educaţionale din www.digitaliada.ro. Totodată, webinariile dedicate platformei „Învăţare şi testare online” vor continua pe tot parcursul anului şcolar 2020-2021.
Digitaliada este un program de educaţie digitală care se desfăşoară cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale şi care îşi propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătăţirea performanţei şcolare în învăţământul preuniversitar.
6000 elevi, din cele 50 de şcoli din mediul rural incluse în program învăţă în laboratoare digitale complet echipate cu peste 1900 de tablete şi alte 120 de echipamente IT.
Oricine este interesat de predarea şi învăţarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziţie, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro şi poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaţionale în limba română.
Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunităţile viitorului, Fundaţia Orange a investit până acum, în cele cinci ediţii Digitaliada, 2,6 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La Creşa nr. 14, după finisaje, a început montarea mobilierului

Dacă în ajunul debutului anului şcolar a fost deschisă Creşa nr. 8, o altă investiţie similară este în prag de finalizare în Cartierul „Tudor Vladimirescu” (Microraionul VI). Este vorba despre Creşa nr. 14, unde, potrivit primarului Cristian Stan, activitatea va începe pe 1 octombrie. Este o investiţie de 4,5 milioane […]