Published On: vin, ian. 26th, 2018

40 de grădiniţe finalizate şi date în folosinţă, în anul 2017, în cadrul Proiectului Reforma Educaţiei Timpurii în România

nichiduta.ro

În cadrul Proiectului Reforma Educaţiei Timpurii în România (P.R.E.T.), derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU), a fost finalizată, în anul 2017, construcţia a 40 de grădiniţe. Acestea se adaugă celor 130 de grădiniţe construite în perioada 2013-2016. Conform acordului de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în valoare de 80,75 milioane Euro, finanţarea se acordă pentru construirea de grădiniţe cu program normal cu 2, 3 şi 4 săli/grupă.
ín acest moment, alte 47 de unităţi de învăţământ preşcolar se află în diverse stadii de execuţie, termenul de finalizare estimat fiind 2018. Tot în acest an, UMPMRSU va lansa procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie pentru încă 156 de grădiniţe. În vederea demarării şi/sau finalizării acestor obiective de investiţii, Ministerul Educaţiei Naţionale mizează în mod nemijlocit pe sprijinul şi implicarea autorităţilor locale, esenţiale pentru buna derulare a proiectului.
Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (P.R.E.T.), cofinanţat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi Guvernul României, are ca obiective principale construirea a 380 de grădiniţe noi şi dotarea lor cu mobilier. Data de finalizare: 31 decembrie 2019 (cu posibiltate de prelungire).

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro