3O de ani de la înfiinţarea SMURD

Activitatea SMURD in România a început în 1990 prin experimentarea unui sistem de urgenţă care funcţiona şi în alte ţări europene. Avea la bază transferul unui echipaj medical la locul unde era pacientul aflat în stare critică. Sau împlinit 30 de ani de la „aducerea spitalului la pacient”.
Timp de 30 de ani sistemul integrat de răspuns la urgenţe s-a transformat continuu, a evoluat, fiind mereu orientat în a răspunde prompt şi eficient nevoilor cetăţenilor.
Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) este una dintre iniţiativele de succes ale României, devenit unul dintre cele mai cunoscute proiecte naţionale, un demers sinonim cu intervenţiile prompte în situaţii critice şi salvarea de vieţi.
SMURD este un exemplu de urmat atât pentru instituţii, cât şi pentru oameni. Avem exemplul medicului Arafat, iniţiatorul acestui serviciu, dar în egală măsură apreciez capacitatea de adaptare la noile provocări a structurilor pentru intervenţie în situaţii de urgenţă.

Sunt 30 de ani în slujba siguranţei şi vieţii românilor. Dar, mai mult decât atât, avem mărturia faptului că lucruri bune pot fi realizate din pasiune, cu viziune şi curaj, pornind de la resurse materiale modeste.
Iar faptul că astăzi SMURD este un exemplu de bune practici inclusiv pentru structurile de specialitate din alte state este onorant pentru România.
Gestionarea situaţiilor de urgenţă este un domeniu cu importanţă tot mai mare în sistemul de securitate naţională, atât din perspectiva schimbărilor geopolitice sau necesităţii de intervenţie în cazul unor dezastre naturale, cât şi din cea a unor situaţii atipice, cum este cea în care ne aflăm acum.
SMURD a fost întotdeauna alături de români, iar în această perioadă dificilă eforturile pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în situaţii critice au fost cu atât mai mari.
30 de ani pentru oameni. Astăzi, mâine, mereu… pentru ca alţii să trăiască!
La mulţi ani, medici, asistenţi, pompieri, piloţi şi voluntari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Investiţii noi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte (SJUT), instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a finalizat, în această săptămână, două proiecte extrem de importante: Achiziţia unui aparat de testare moleculară real-time PCR, cu o capacitate zilnică de 96 de teste pentru depistarea COVID-19.În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte […]