3500 de copii au participat vara aceasta la modulul educaţional „Ateliere Şotron”

Pe perioada de vară, peste 600 de profesori de învăţământ preşcolar au susţinut, pe bază de voluntariat, modulul educaţional ce i-a adus la grădiniţă, în timpul vacanţei, pe copiii de vârstă preşcolară care provin din familii defavorizate. În total, peste 3500 de copii din 250 de comunităţi sărace din 32 de judeţe au explorat în perioada iulie – august, timp de 12 zile, universul fascinant al învăţării prin joc, experimente şi mai ales prin intermediul cărţilor ilustrate.
Atelierele au fost precedate de traininguri regionale susţinute de echipa OvidiuRo şi de profesorii-formatori, parte din Comunitatea Profesorilor pentru Educaţie Timpurie, iniţiată de asociaţie. În total, 18 traininguri au fost susţinute în tot atâtea judeţe, între care şi Dâmboviţa, la începutul verii, având ca scop diseminarea Ghidului de Implementare a Atelierului de Vară, cu accent pe învăţarea centrată pe copil, pe dezvoltarea limbajului, a comunicării şi a premiselor citirii şi scrierii.
Fiecare echipă de profesori care a susţinut un Atelier de Vară în comunitatea sa ori într-o altă comunitate defavorizată, a primit de la OvidiuRo un kit de resurse educaţionale constând în numeroase cărţi ilustrate de ficţiune şi non-ficţiune, un kit de ştiinţe şi experimente, fişe de lucru (individuale şi pentrugrupă) precum şi câte o carte pentru acasă, pentru fiecare copil. OvidiuRo a asigurat, de asemenea, contravaloarea gustării zilnice pe toată perioada atelierului.
Proiectul a fost implementat cu suportul Fundaţiei Carrefour şi al Carrefour România – investitori pe termen lung în programele OvidiuRo ce încurajează accesul la educaţie de calitate pentru cei mai săraci copii din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Avertizare pentru beneficiari: Contractele de finanţare prin PNDR se semnează numai la sediile AFIR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale atrage atenţia solicitanţilor şi beneficiarilor de fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 să fie vigilenţi şi să nu permită apariţia unor situaţii infracţionale cu impact financiar produse de persoane care nu au nicio legătură cu AFIR. În consecinţă, se face […]