Published On: mie, mai 21st, 2014

31 mai – data limită pentru solicitarea subvenţiilor la primele de asigurare

nichiduta.ro

agriculturaProducătorii agricoli care încheie poliţe de asigurare pentru culturi agricole pot solicita ajutor de stat, care reprezintă o cotă procentuală din costul primelor de asigurare plătite, conform HG 756 /2010.
Astfel, se acordă sprijin în cuantum de 70 % din valoarea primelor de asigurare încheiate pentru poliţele care acoperă pierderile cauzate de fenomene meteo nefavorabile, care pot fi asimilate dezastrelor naturale şi de 50 % din valoarea primelor de asigurare încheiate pentru poliţele care acoperă pierderile cauzate de fenomene meteo nefavorabile – dezastre naturale – precum şi pierderile cauzate de boli ale animalelor ori plantelor. Beneficiari ai acestei scheme de ajutor sunt IMM-urile care desfaşoară activitate în producţia agricolă şi care îndeplinesc mai multe condiţii, dintre care: exploatează terenuri agricole în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari (culturi teren arabil, anuale şi perene, plantaţii de pomi, arbuşti fructiferi şi viţă de vie) şi care au depus cerere de sprijin pe suprafaţă; să nu fie în dificultate financiară; să fi încheiat poliţa de asigurare cu societăţi de asigurare – reasigurare aflate sub autoritatea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Cererile se depun la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură până la 31 mai 2014 pentru poliţele încheiate pentru culturile din toamna anului precedent. Acest ajutor de stat este o schemă de sprijin multianu-ală şi se acordă sub formă de rambursare pentru primele de asigurare aferente poliţelor încheiate.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro