31.269.000 de lei pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurarea acestora cu utilităţi, în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat

Executivul a aprobat în şedinţa din 16 iunie, repartizarea sumei de 31.269.000 de lei din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării pe anul 2020, pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurarea cu utilităţi a acestora, în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.
Din această sumă, 17.000.000 de lei se vor aloca în vederea continuării lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurării cu utilităţi a 272 de unităţi de învăţământ preuniversitar, finanţate în anul 20l9 (prin HG nr. 363 şi HG nr. 674), dar ale căror lucrări nu au fost finalizate la sfârşitul anului trecut.
Alte 14.269.000 de lei sunt destinate finanţării lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare, precum şi asigurării cu utilităţi a acestora, în 103 unităţi de învăţământ pre-universitar de stat, care nu dispun de grupuri sanitare conforme.
Alocările bugetare au fost adoptate printr-o hotărâre, potrivit căreia aceste sume se transferă către bugetele locale, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene. Ulterior, autorităţile locale, pe raza cărora funcţionează unităţile de învăţământ preuniversitar de stat nominalizate, au obligaţia de aşi actualiza bugetele locale cu sumele aferente, astfel încât să poată demara procedurile de amenajare a grupurilor sanitare la unităţile de învăţământ beneficiare.
Procedurile privind achiziţia lucrărilor de investiţii, încheierea şi derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităţilor locale.
Consiliile locale răspund, în condiţiije legii, de utilizarea sumelor repartizate. În situaţia în care, la sfârşitul anului 2020, vor exista fonduri neutilizate, acestea vor fi virate către bugetul de stat.
În bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, pentru anul 2020, la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri între unităţi ale administraţiei publice, a fost alocată suma de 31.400.000 lei pentru continuarea îmbunătăţirii condiţiilor din unităţile de învăţământ care funcţionează cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Investiţii în plin proces de implementare cu impact pentru comunitate

Când a preluat mandatul de primar, în urmă cu patru ani, nici angajaţi în primărie nu a găsit ca să poată lucra. Dar cu răbdare, încredere şi multă muncă, noul primar Radu Georgescu a reuşit să pună administraţia locală de la Gura Foii pe făgaşul normal. Nu a găsit niciun […]