300 de poliţişti, jandarmi, pompieri ITM, DSV şi DSP au acţionat pentru prevenirea şi limitarea infectării cu noul COVID-19, în zonele aglomerate din judeţul Dâmboviţa

Pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar Veterinare şi Direcţiei de Sănătate Publică au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Astfel, la nivelul judeţului Dâmboviţa, au fost organizate 12 acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 150 de obiective/locaţii şi au fost controlate 122 de mijloace de transport, dintre care 88 de mijloace de transport public în comun.
Pentru neregulile descoperite au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.840 de lei, 22 dintre acestea fiindpentru încălcarea măsurilor de protecţie individuală şi 6 pentru fapte de natură economică în context COVID-19.
Alte 10 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991.
Scopul acestor activităţi este responsabilizarea cetăţenilor privind respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a normele de protecţie împotriva răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, iar acestea vor continua şi în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ISU "Basarab I" Dâmboviţa lucrează la foc continuu

In perioada 20 – 26 iulie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 52 evenimente: 6 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 8 incendii de vegetaţie, 15 acţiuni pentru asigurare zonă, 11 […]