30 iunie – data limită pentru solicitarea finanţărilor pentru crearea/dezvoltarea lanţurilor scurte de aprovizionare şi a pieţelor locale

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale finanţează, prin submăsurile 16.4 şi 16.4a din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare 2014 – 2020 (PNDR 2020), cooperarea între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol. Cererile pentru finanţarea cooperării dintre fermieri şi microîntreprinderi, întreprinderi mici, ONG-uri, consilii locale sau unităţi şcolare, sanitare, de agrement sau de alimentaţie, se depun până la data de 30 iunie 2019, ora 16:00. Pentru finanţarea acestor parteneriate există o alocare disponibilă de 4.744.665 euro pentru sectorul agricol (submăsura 16.4)şi de 6.668.484 euro pentru sectorulpomicol (submăsura 16.4a).
„Ca urmare a solicitărilor mai multor potenţiali beneficiari, am decis să prelungim perioada de primire a cererilor de finanţare până la 30 iunie 2019, având în vedere faptul că proiectele sunt complexe şi necesită mai mult timp pentru pregătirea documentaţiei în vederea depunerii. Aceste linii de finanţare contribuie la consolidarea legăturilor dintre agricultură şi producţia alimentară. De asemenea, susţinem asocierea între fermierii români care vor avea o forţă mai mare pentru valorificarea producţiei. Obiectivul acestor submăsuri este acela de a promova cooperarea între actorii locali, în scopul comercializării prin pieţele locale a produselor agricole şi pomicole prin intermediul lanţurilor scurte de aprovizionare”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
Valoarea sprijinului acordat în cadrul submăsurilor 16.4 şi 16.4a este de maximum 100.000 euro, iar finanţarea este 100% nerambursabilă şi se acordă pentru studii şi planuri de marketing, pentru acoperirea costurilor de funcţionare a cooperării, precum şi pentru decontarea cheltuielilor de promovare a lanţului scurt de aprovizionare şi a pieţei locale, de creare sau achiziţionare a mărcii înregistrate, de protejare a mărcii înregistrate (maxim 5%*). De asemenea, finanţarea se acordă şi pentru etichetarea şi ambalarea produsului, pentru aplicaţii software, pentru onorarii ale partenerilor sau colaboratorilor externi, pentru investiţii în construcţii, în echipamente, în utilaje şi mijloace de transport, dar şi pentru închirierea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

REZULTATELE BARAJULUI PENTRU PROMOVARE ÎN LIGII A III A

Programul manşei retur a barajului pentru promovarea în Liga 3 şi rezultatele obţinute în tur: Regiunea 1, Nord-Est Viitorul Albeşti (BT) – CSM BACĂU (BC) 1-1 (0-5 în tur) OZANA TÂRGU NEAMŢ (NT) -Viitorul Liteni (SV) 1-2 (4-1 în tur) Florin Apreutesei () / (20), (66) Moldova Cristeşti (IS) – […]