30 aprile – data limită pentru solicitarea subvenţiei la motorină

tractorAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că a intrat în vigoare Ordinul MADR nr. 431/2014 privind aprobarea cantităţilor de motorină aferente trimestrului IV-2013, care fac obiectul ajutorului de stat acordat sub formă de rambursare.
Pentru trimestrul I al anului 2014, cererile pentru ajutorul de stat mai sus amintit se depun până la 30 aprilie 2014, inclusiv.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, beneficiarii au obligaţia comunicării către APIA, în scris, a opţiunii referitoare la modalitatea de achiziţionare a cantităţii de motorină, respectiv integral sau în tranşe.
Pentru anul 2014, APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa a emis acordul prealabil pentru 195 de fermieri.
Cantităţile de motorină ce fac obiectul acestui ajutor de stat se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

NOI TEHNOLOGII DE ÎNVĂŢARE ŞI PREDARE

Noile tehnologii pentru învăţare şi predare vor fi dezbătut în cadrul unui eveniment organizat de STOA la Parlamentul European. Atelierul va examina felul în care tehnologia afectează predarea şi învăţarea în UE în contextul în care, conform Comisiei Europene, copiii devin activi online de la vârsta de şapte ani, iar […]