Published On: lun, ian. 29th, 2018

28 ianuarie este data dedicată Zilei Europene a Datelor cu Caracter Personal

nichiduta.ro

Ziua Europeana a Protecţiei Datelor cu Caracter Personal este marcată anual la 28 ianuarie, data semnificând aniversarea zilei în care a fost deschisă pentru semnare Convenţia 108 a Consiliului Europei privind protecţia persoanelor, în 1981.
Astăzi, internetul reprezintă unul dintre cele mai importante mijloace de informare şi comunicare.
Internetul ne oferă posibilitatea de a afla toate informaţiile de care avem nevoie pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă în jurul nostru sau în lume, precum şi ce de a fi în legătură cu cei aflaţi în străinătate, la mii de kilometri distanţă.
De asemenea, având în vedere că internetul este o bună modalitate prin care ne putem face prieteni din orice colţ al lumii, numărul utilizatorilor de reţele de socializarea a crescut considerabil în zilele noastre.
Adesea, cetăţenii sunt tentaţi să împărtăşească prietenilor din lumea virtuală detalii din viaţa lor. Însă, mare atenţie ! Comunicarea online implică şi unele riscuri!
Protejaţi-vă datele de identificare! Nu faceţi publice datele dumneavoastră personale! Numele, însoţit de detalii cum sunt CNP-ul sau adresa ar putea fi folosite cu uşurinţă în scopuri ilicite.
Evitaţi să vă faceţi publică povestea de viaţă! Infractorii pot profita de anumite evenimente negative din viaţa dumneavoastră!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro