Published On: mar, mart. 12th, 2013

2,7 miliarde de lei pentru schemele de plăţi directe şi măsuri de piaţă

nichiduta.ro

vaciA fost aprobată hotărârea de guvern privind alocarea fondurilor aferente finanţării schemelor de plăţi directe şi pentru plata măsurilor de piaţă. Suma totală este de 2,7 miliarde lei, beneficiarii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă fiind cei peste un milion de fermieri pentru care s-a efectuat verificarea condiţiilor de eligibilitate.
Suma totală destinată plăţilor unice pe suprafaţă este de 2,48 miliarde lei, diferenţa până la 2,7 miliarde fiind destinată măsurilor de piaţă derulate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cum ar fi susţinerea primelor de asigurare, ajutorul financiar pentru grupurile de producători din sectorul de legume fructe. Din aceeaşi diferenţă sunt acordate ajutorul specific pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate, ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii în sectorul agriculturii ecologice şi sunt finanţate programul naţional agricol şi programele laptele şi cornul şi de încurajare a consumului de fructe în şcoli.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro