256 de candidați pentru 217 posturi de director de școală! Concurență de 15 ori mai slabă ca la poliție!

Vineri, 15 octombrie, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, sesiunea 2021.
La proba scrisă au fost admiși 256 de candidați, iar numărul posturilor de directori și directori adjuncți scoase la concurs este de 217. Este vorba despre candidații a căror înscriere a fost validată de membrii comisiei de organizare cu atribuții în verificarea dosarelor de înscriere.
Potrivit inspectorului școlar general, Cătălina Homeghiu, în structura probei scrise, circa 60% dintre itemi au vizat capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul reglementările legale din bibliografia de concurs.

La toate activitățile din cadrul concursului pentru funcțiile de director și de director adjunct, inclusiv la evaluare, au fost invitați să participe în calitate de observatori reprezentanți ai organizațiilor sindicale, asociațiilor de părinți, elevilor, agenților economici parteneri.
În contextul stării de alertă, candi-dații ale caror dosare de înscriere au fost validate, aflați în carantină sau izolare la data de 15 octombrie 2021, pot susține proba scrisă la data de 28 octombrie 2021, cu condiția prezentării unui buletin de analize care atestă rezultatul pozitiv al analizei RT-PCR sau a unui raport medical sau a unei decizii de carantinare eliberate de DSP, care atestă plasarea în izolare/carantină pentru o perioadă care include data de 15 octombrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Codul Muncii - măsuri mai drastice pentru descurajarea practicii muncii subdeclarate

Codul Muncii a fost amendat prin ordonanță de urgență, fiind operate modificări în beneficiul angajaților, în domenii prioritare pentru Inspecția Muncii și pentru inspectoratele teritoriale de muncă, cum ar fi munca subdeclarată, plata cu întârziere a drepturilor salariale, și termenul de compensare a muncii suplimentare prin zile libere plătite.Practica muncii […]