25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului

Începând cu anul 2000, la inţiativa Federaţiei Internaţionale a Farmaceuticelor, la data de 25 septembrie, în întreaga întreaga lume se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Farmacistului. Obiectivul principal al celebrării acestei zile este conştientizarea utilizării adecvate a medicamentelor, conştientizarea măsurilor preventive împotriva bolilor şi dezvoltarea generală a sistemului de sănătate. Comunitatea farmacistului este unul dintre cei trei piloni principali ai sistemului de asistenţă medicală, doctorii şi asistentele medicale fiind celelalte două.
„Sărbătorim, astăzi, Ziua Internaţională a Farmacistului. În fapt, este o zi despre conştientizarea utilizării adecvate a medicamentelor, despre măsurile preventive împotriva bolilor şi despre sistemul de sănătate, în general. Farmacistul este o componentă foarte importantă a sistemului de asistenţă medicală, alături de medici şi de asistente. Este ultima verigă în drumul medicamentului către pacienţii care au nevoie de el, având responsabilitatea avertizării asupra utilizării defectuoase a acestuia.
Vreau, astăzi, să le urez „LA MULŢI ANI” tuturor celor 250 de colegi farmacişti din Dâmboviţa, dar şi miilor de farmacişti din ţară, şi să îi felicit pentru modul în care onorează această profesie!”, a declarat deputat Carmen Holban.
Sărbătoarea este un impuls pentru farmacişti ca furnizori de asistenţă medicală şi o recunoaştere a serviciilor lor neobosite pentru omenire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ARESTAT PENTRU OPERAŢIUNI OU DROGURI DE RISC

Poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate din Dâmboviţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat 4 percheziţii la 2 persoane bănuite de înfiinţarea unei culturi de cannabis, în urma cărora au fost indisponibilizate resturi de materie vegetală, laptop-uri, bani şi o plantaţie de cannabis. Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei […]