Published On: lun, sept. 28th, 2015

23.660 de hectare de culturi agricole calamitate de secetă

nichiduta.ro

cuturi calamitatePotrivit situaţiei întocmite de Direcţia Judeţeană pentru Agricultură, seceta prelungită a generat pagube însemnate fermierilor dâmboviţeni, acestea fiind amplificate de temperaturile excesiv de ridicate. Au fost afectate culturi însemnând 23.660 hectare, cele mai mari suprafeţe fiind cu porumb – 11.065 hectare, floarea soarelui – 5.121 hectare şi plante de nutreţ. Seceta a pârjolit 1.627 hectare de păşuni şi fâneţe şi a diminuat recolta de fructe pe 1.275 hectare de livezi.
Pentru compensarea pierderilor suferite fermierii, persoane fizice, Ministrerul Agriculturii va acorda compensaţii sub forma ajutoarelor de minimis începând din această toamnă şi din primăvara viitoare, pentru societăţile comerciale.
De asemenea persoanele fizice organizate individual sau într-o formă de asociere, care realizează venituri pentru care plătesc impozit pe norma de venit, pot beneficia de o reducere a valorii acesteia, proporţional cu gradul de calamitate, dacă suprafaţa afectată estemai mare de 30% din suprafaţa exploataţiei.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro