21 septembrie, Ziua europeană fără decedaţi în accidente rutiere. IPJ Dâmboviţa susţine proiectul „Edward”

accidentInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, prin poliţia rutieră, participă la proiectul „EDWARD – The European Day Without A Road Death”, potrivit căruia 21 septembrie devine Ziua europeană fără decedaţi în accidente rutiere.
Proiectul EDWARD are ca scop conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile şi consecinţele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, şofatul sub influenţa alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulaţie. De asemenea, şi abaterile comise de biciclişti, motoci-clişti, mopedişti, căruţaşi şi bineînţeles indisciplina pietonală determină producerea de evenimente negative. Mulţi dintre conducătorii de vehicule pe 2 roţi şi pietonii îşi cresc singuri nivelul de implicare în accidente rutiere, alegând să ignore regulile sau căutând, pentru a scurta drumul, variante riscante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

LDP Dâmboviţa a lansat licitaţii pentru deszăpezire

Este deja toamnă! Asta ne-o spune deja frunza care cade îngălbenită pe pământ, ziua mai scurtă şi chiar temperaturile care în ultimele două zile au fost destul de scăzute. O frumoasă expresie populară spune că „Toamna se numără bobocii”. După cum ştim o prioritate a autorităţilor judeţene, este infrastructura rutieră […]