Published On: lun, ian. 22nd, 2018

20368 de cereri depuse de fermierii dâmboviţeni, autorizate pentru plata avansului

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că suma totală autorizată la plată până la data actuală, reprezentând avans şi plata regulară aferentă campaniei 2017, este de 1,529 miliarde euro. În Dâmboviţa au fost primite 24081 cereri eligibile, din care 20368 au fost autorizate pentru plata avansului. Totalul avansului acordat din FEGA, FEADR şi de la bugetul naţional fermierilor dâmboviţeni se ridică la 9,097 milioane de euro. Tot în Dâmboviţa, dintre cererile eligibile, 17867 au fost autorizate şi la plata finală, pentru suma de 7,012 milioane de euro.
Pentru Campania 2017, APIA a autorizat la plată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) următoarele scheme/măsuri: – Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS); – Schema de Plată redistributivă;
– Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu;
– Schema simplificată pentru tinerii fermieri;
– Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic;
– Măsura 10 – Agromediu şi climă;
– Măsura 11 – Agricultură ecologică;
– Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice;
– Măsura 214 – Plăţi de agromediu.
Plăţile finanţate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de valutar stabilit de către Banca Centrală Europeană de 4,5993 lei pentru un euro, iar plăţile finanţate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,5390 lei pentru un euro.
În conformitate cu art.75, alin.1 din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013 privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune şi de abrogare a Regulamentelor ale Consiliului, plăţile din cadrul schemelor de sprijin se fac în perioada 1 decembrie – 30 iunie a anului calendaristic următor.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>