2019, un an de referinţă în fotbalul feminin românesc

Mihai ROŞOIU

Anul 2019 va lăsa o moştenire importantă fotbalului feminin românesc, care se va reflecta în anii ce urmează. Iată un top al evenimentelor care au marcat fotbalul feminin în acest an !
1. JUNIOARE DE „ELITĂ”. Pentm a doua oară în ultimii trei ani, naţionalele de junioare U17 şi U19 s-au calificat la Turul de Elită, ultima fază înainte de Campionatele Europene din vara anului 2020! Cele două generaţii se vor lupta în primăvara anului viitor pentru un loc la turneul final cu adversari pe măsură. Tricolorele U17 întâlnesc Ungaria, Rusia şi Islanda, în timp de junioarele U19 se vor bate pentru un loc la EURO cu Olanda, Scoţia şi Islanda.
2. ECHIPE DE FETE LA CLUBURILE DE LIGA 1. Începând cu sezonul 2020/2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1 trebuie să îndeplinească cerinţa de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional U15 feminin. Aceasta este o condiţie obligatorie pentru primirea licenţei de a evolua în Liga 1. Echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competiţiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.
3. CEA MAI CATEGORICĂ VICTORIE DIN ISTORIE. La începutul anului, naţionala feminină a obţinut cea mai clară victorie din istoria sa, 13-0 cu Turkmenistan. Partida s-a disputat în cadrul turneului Alanya Gold City Cup, unde tricolorele s-au clasat pe locul 2.
4. FINALA CUPEI ROMÂNIEI, COMENTATĂ ÎN PREMIERĂ ŞI DE O VOCE FEMININĂ. Ioana Cosma, prezentatoarea emisiunii „Ora exactă în fotbal” de pe PRO X, a acceptat provocarea FRF TV de a comenta, alături de Adi Dobre, finala Cupei României la feminin, dintre Vasas Femina şi Fortuna Becicherecu Mic. A fost pentru prima dată când o voce feminină a comentat un meci de fotbal feminin! Finala a fost câştigată de Vasas Femina, scor 5-0, formaţia din Odorheiu Secuiesc câştigând primul său trofeu din istorie!
5. ECHIPAMENT CROIT SPECIAL PENTRU NAŢIONALELE FEMININE. Începând cu anul 2019, Federaţia Română de Fotbal şi partenerul tehnic Joma le-a oferit jucătoarelor din echipele naţionale un echipament croit special pentru ele. Designul tricourilor este cel lansat în toamna lui 2017 odată cu noua identitate a echipei naţionale, însă diferă croieala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

OBSERVATORII MECIURILOR ETAPEI A 22 A DIN LIGA I

Partidele vor fi transmise în direct de LOOK SPORT / PLUS, DIGI SPORT şi TELEKOM SPORT. Joi, 19 decembrie Ora 20.00 FC Botoşani – Dinamo, stadion Municipal – Botoşani. OBSERVATOR: Cătălin Popa (Vaslui). Vineri, 20 decembrie Ora 17.30 Astra Giurgiu – Academica Clinceni, stadion Marin Anastasovici – Giurgiu. OBSERVATOR: Marcel […]