200 de școli din Dâmbovița nu au autorizațiile sanitare actualizate!

Cele două comisii constituite în scopul verificării unităților de învățământ din județul Dâmbovița și-au încheiat activitatea de control la unitățile/structurile de învățământ din cele 89 de unități administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița. Cum era de așteptat au fost constatate numeroase deficiențe pe mai multe paliere, cele mai grave fiind lipsa autorizației sanitare de funcționare și lipsa apei potabile.
Concret, pe linia respectării normelor igienico-sanitare, la data controlului s-a constatat că sunt lucrări în curs de executare pentru asigurarea respectării normelor igienico-sanitare în 12 unități/structuri de învățământ, iar pentru 11 unități/structuri de învățământ s-a constatat că nu se respectă normele igieni-co-sanitare.
Trei grădinițe nu dețin autorizație sanitară de funcționare iar actualizarea autorizației de funcționare se impune pentru 197 de unități/structuri de învățământ.
Nu au fost executate lucrări de reparații pentru 75 unități/structuri de învățământ, pentru 13 nu sunt finalizate lucrările, iar pentru o unitate de învățământ lucrările sunt neconforme.
În 18 unități de învățământ nu se asigură apă potabilă, iar două unități/structuri de învățământ nu au grupuri sanitare. Pentru alte două unități nu sunt efectuate lucrări deși stadiul de uzură necesită, în două cazuri unități lucrările nu sunt finalizate, iar pentru o unitate lucrările sunt neconforme.
Și starea sălilor de clasă (igienizare, mobilier, paviment, iluminat, încălzire-centrală termică/lemne de foc) lasă de dorit!
Au fost identificate 131 de unități/struc-turi de învățământ pentru care, în mare parte necesită lucrări de igienizare/asigu-rare paviment sau acestea erau în curs de executare și au fost identificate trei unități cu probleme la încălzire.
Șapte unități de învățământ care nu au rampă amenajată pentru colectarea deșeurilor iar în 13 școli nu sunt asigurate materiale de curățenie și de protecție sanitară.
Vor fi transmise adrese către primarii UAT-urilor în care au fost constatate deficiențe, în vederea acordării unui sprijin pentru remedierea acestora.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cazuri de muncă nedeclarată, depistate la firme de construcții și panificație

În luna august, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița au desfășurat controale prevăzute în Programul Cadru de acțiuni pentru anul în curs, dar au realizat și acțiuni de verificare a evenimentelor survenite în cadrul activității societăților dâmbovițene. Începând cuaceastă lună a fost deschisă campania de informare a angajatorilor din domeniile: […]