2 iunie, Ziua Naţională pentru Adopţie

La 2 iunie suntem invitaţi să conştientizăm cât de important este pentru un copil să crească într-o familie, în care să se simtă iubit şi protejat.
Ziua naţională pentru adopţie urmează în calendar celei internaţionale a copilului şi a părinţilor.
Iniţiativa unei sărbători a adopţiei a avut-o, în 2014, fundaţia ‘Ador Copiii’. Sunt promovate adopţia şi soluţiile pentru simplificarea acestui proces, care în România este îngreunat de proceduri birocratice.

Statistica arată că un copil insti-tuţionalizat dorit de o familie ajunge în grija acesteia nu mai devreme de un an şi jumătate, timp în care trebuie parcurse numeroase proceduri legale.
În România, sunt peste 50.000 de copii în sistemul de protecţie al copilului.
Ei intră în sistem din cauza abandonului sau a tragediilor prin care trec, alături de familia lor. Tragediile înseamnă deseori abuz, neglijenţă, pierderea părinţilor pe motiv de deces, arest sau boli cronice ori psihice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prăpăd în agricultura din Răcari, sunt inundate culturile de porumb, floarea soarelui, dar şi de grâu

Prăpăd în agricultura din Răcari, sunt inundate culturile de porumb, floarea soarelui, dar şi de grâu, din cauza ploilor abundente din ultima săptămână. Cea mai afectată zonă este Ghimpaţi, urmată de Săbieşti, dar şi restul zonelor agricole din Răcari şi din localităţile învecinate. Fermierii din Ghimpaţi, ne-au mărturisit că, în […]