19 ANI DE ARHIPĂSTORIRE A INALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE MITROPOLIT NIFON, LA TÂRGOVIŞTE

Credincioşii târgovişteni au venit în număr mare, miercuri, 26 decembrie 2018, la Catedrala din Târgovişte, pentru a participa la ceremoniile aniversare dedicate celor 19 ani de slujire a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon pe istoricul tron vlădicesc din vechea Cetate de Scaun munteană.
Sărbătoarea a fost deschisă de Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţia Sa, însoţit de Pc. Pr. Vicar Eparhial, Părinţii Consilieri de la Centrul eparhial, protopopii celor cinci protoierii ale Eparhiei noastre, profesori ai Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte şi ai Seminarului Teologic Sf. loan Gură de Aur din Târgovişte, precum şi stareţi de la mânăstirile din Eparhie.
La finalul evenimentul liturgic, Înaltpreasfinţia Sa a primit urări din partea colaboratorilor de la Centrul Eparhial, a reprezentanţilor şcolilor teologice din eparhie, precum şi din partea slujitorilor Catedralei. După aceea, sărbătoarea a continuat în Aula Sf. Voievod Neagoe Basarab a Reşedinţei mitropolitane, unde Corala Catedralei Mitropolitane din Târgovişte, dirijată de către dl. asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu, la pian fiind doamna Prof. dr. Ana Maria Ion, a oferit un concert de colinde, la care au participat clerici din protoieriile Eparhiei şi toţi cei care au slujit la Sfânta Liturghie de la Catedrală.
În cuvântul său, atât în sfântul locaş, cât şi în Aula Sf. Voievod Neagoe Basarab a Reşedinţei eparhiale, a subliniat importanţa covârşitoare a evenimentului Naşterii Domnului pentru întreaga Creştinătate şi pentru fiecare din noi, precum şi rolul Maicii Domnului în spiritualitatea creştină şi în iconomia mântuirii noastre.
Au ţinut câte un cuvânt de felicitare: Pc. Pr. Ciprian Stroe, Inspector Eparhial, la Catedrală, iar la Reşedinţa Eparhială, Pc. Pr. dr. Marin Bugiulescu, Directorul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte, care a primit cu acest prilej Ordinul eparhial Sf. Ier. Nifon, din partea Chiriarhului nostru. Alocuţiunile au reliefat aspectele cele mai importante ale slujirii misionare şi pastorale a Înaltpreasfinţiei Sale, în cele aproape două decenii de la întronizare.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ISU "Basarab I" Dâmboviţa, pe baricade de Crăciun

In perioada 16-21 decembrie, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 27 evenimente: opt incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), şase acţiuni pentru asigurare zonă,nouă acţiuni pentru asistenţă persoane şi patru acţiuni la […]