18 ianuarie – Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă

Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2011.
Data nu este aleasă întâmplător, întrucât cifra „1” arată ca un baston sau o mătură, iar cifra „8” reprezintă chiar forma omului de zapadă.
La data de 20 martie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua Topirii Omului de Zăpadă, pentru a marca schimbarea anotimpului şi anume, trecerea de la iarnă la primăvară. Nu se cunoaşte o dată exactă când s-a pus bulgăre peste bulgăre, dar se spune că încă din Evul mediu se obişnuia să se modeleze oameni de zăpadă, prima dovadă documentară fiind un manuscris din anul 1380.
Personaj de literatură sau obiect de joacă, omul de zăpadă poate fi aducător de magie, purtător de metafore sau instrument în dezvoltarea creativităţii. Cine n-a făcut în viaţa lui un om de zăpadă? Cu fular sau fără, triunghiular sau din trei sfere una peste alta, construirea omului de zăpadă a făcut parte din bucuriile iernii încă din Evul Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Începe activitatea de vaccinare a persoanelor din Etapa a II-a

Din data de 15 ianuarie a.c., a început activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din Etapa a Il-a, care se va derula concomitent cu vaccinarea categoriilor aflate în prima etapă.Conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, din Etapa a ll-a fac parte:a. Populaţia cu grad ridicat de risc Adulţi cu […]