18.700 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţiştii dâmboviţeni în primele două luni ale acestui an

I.B.

politiaIn perioada ianuarie-feb-ruarie, poliţiştii lnspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au intervenit şi au aplicat 18.752 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 4.222.700 de lei. Cele mai multe amenzi, 14.882, au fost aplicate participanţilor la trafic ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.
Dintre acestea, 5.357 au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză, 1.942 pentru neportul centurii de siguranţă şi 44 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. 2.603 de cetăţeni au fost sancţionaţi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991. De asemenea, au fost constatate şi 160 de contravenţii la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. llegalităţi au fost depistate şi sancţionate şi în domeniul silvic, fiind aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale. Poliţia dâm-boviţeană recomandă cetăţenilor să adopte un comportament responsabil pentru preîntâmpina evenimentele negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii dâmboviţeni sărbătoresc 193 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române

Ca în fiecare an, pe 25 martie este sărbătoarea creştinească „Buna Vestire” dar şi Ziua Poliţie Române. În acest sens au avut şi vor avea loc o serie de manifestări prin care poliţiştii dâmboviţeni îşi fac cunoscută activitatea. Ca în fiecare an, în data de 25 martie, vor fi premiaţi […]