175 de ani de existenţă a Artileriei Române Moderne la Târgovişte

Ofiţerii de armă Artilerie şi Rachete Terestre din Garnizoana Târgovişte, activi şi în rezervă au marcat cum se cuvine cei 175 de ani de la înfiinţarea artileriei moderne române.Activităţile au debutat la Cimitirul de Onoare Românesc din incinta U.M. 01402. Col.(r) Marinică ŞERBAN a punctat pe scurt însemnătatea armei Artileriei Terestre în conştiinţa neamului.Lt.col.Flo-rea Mirea,şef de stat major U.M. 01402 a ţinut să puncteze câteva date importante din istoria armei Artileriei Terestre. A avut loc o depunere de coroane. S-a pregătit şi o mică expoziţie de armament.
A avut loc şi o slujbă religioasă unde au fost pomeniţi colegii arti-lerişti tereştri care au trecut în nefiinţă.
La Cercul Militar Târgovişte a avut loc un simpozion dedicate acestei zile, cu tema ,,Artileria Română Modernă la 175 de ani de existenţă”
Acum, la scurgerea celor 175 de ani de la legiferarea înfiinţării primei baterii de artilerie, gândurile tuturor artileriştilor tereştrii, activi sau în rezervă, se îndreaptă cu admiraţie şi vejnică recunoştinţă spre cei care prin munca lor neobosita, prin inteligenţa şi capacitatea organizatorică au contribuit la făurirea şi modernizarea armei pe care o aniversam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Subscrisa CHINDIA SPRL

Subscrisa CHINDIA SPRL, reprezentată de ec. VOICHIŢĂ DANIEL în calitate de asociat coordonator, lichidator judiciar în dosarul nr. 911/120/2012 privind pe debitoarea RIMAG EXIM SRL, cod de identificare fiscală 4452548 cu sediul social în Târgovişte, str. Găeşti, nr. 13 B, judeţul Dâmboviţa, număr de ordine în registrul comerţului J15/263/2005, VINDE […]