17 octombrie, Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei

La 17 octombrie este marcată, în fiecare an, Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei. Ziua este marcată începând cu data de 17 octombrie 1987. Data a fost desemnată pentru a promova gradul de conştientizare al necesităţii de a eradica sărăcia în toate ţările.
În acea zi, peste o sută de mii de oameni s-au adunat în Piaţa Trocadero din Paris, unde a fost semnată Declaraţia Universală a Drepturilor Omului în 1948, în semn de solidaritate cu victimele sărăciei extreme, a violenţei şi a foametei. Manifestanţii au declarat că sărăcia este o încălcare a drepturilor omului şi au afirmat necesitatea de a se aduna pentru a se asigura că aceste drepturi sunt respectate. Aceste convingeri au fost înscrise într-o piatră comemorativă dezvăluită în aceeaşi zi. Tema din acest an, „Vino împreună cu cei mai din urmă, pentru a construi o lume incluzivă de respect universal pentru drepturile omului şi demnitate”, are în vedere marcarea a 70 de ani de la proclamarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.
Este important, potrivit ONU, să subliniem legătura fundamentală dintre sărăcia extremă şi drepturile omului şi faptul că persoanele care trăiesc în sărăcie sunt afectate în mod disproporţionat de numeroase încălcări ale drepturilor omului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lecţii de prim ajutor la Şcoala gimnazială "Diaconu Coresi" din oraşul Fieni

Echipajul SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Fieni a fost oaspetele Şcolii gimnaziale „Diaconu Coresi” din oraşul Fieni, ocazie cu care paramedicii SMURD au participat alături de elevi la câteva lecţii interactive de acordare a primului ajutor medical, în diverse situaţii.Cei mici au fost foarte receptivi la primirea acestor informaţii, […]