15 octombrie – Ziua mondială a spălatului pe mâini

În fiecare an, pe 15 octombrie, marcăm la nivel mondial, Ziua mondială a spălatului pe mâini.Pentru a creşte gradul de informare privind importanţa şi necesitatea spălatului pe mâini, Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine acţiunile desfăşurate în această zi. Spălarea corectă a mâinilor cu săpun este printre cele mai eficiente şi ieftine metode de prevenire ale acestor boli.
În fiecare an, Ziua mondială a spălatului pe mâini este sărbătorită prin evenimente, campanii şi programe de spălare a mâinilor organizate în şcoli, dar şi în cadrul comunităţilor din întreaga lume. Spălatul pe mâini salvează vieţi. Spălarea mâinilor ne protejează sănătatea, propriul viitor şi implicit pe cel al comunităţii noastre şi astfel pe cel al întregii lumii. Promovarea avantajelor obţinute prin spălarea frecventă a mâinilor cu săpun, precum şi facilitarea accesului la apă potabilă şi asigurarea nu doar a unor condiţii minime de igienă, ci şi îmbunătăţirea acestora, sunt obiectivele acţiunilor din această zi.
Tema din acest an este „Mâini curate -o reţetă pentru sănătate”
Pentru ca spălatul mâinilor să fie eficient, el trebuie să fie practicat în mod consecvent în momentele-cheie, cum ar fi după folosirea toaletei sau înainte de contactul cu produsele alimentare.Ziua mondială a spălatului pe mâini este adresată în special copiilor, avându-se în vedere bolile de care suferă aceştia, precum cele diareice şi respiratorii. În ţările în curs de dezvoltare, astfel de infecţii pot deveni chiar mortale. Cu toate acestea, spălatul mâinilor cu săpun este rareori practicat şi dificil de promovat. Ziua mondială a spălatului pe mâini a fost marcată pentru prima dată, în anul 2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Exerciţiu - "SEISM 2018" Pompierii dâmboviţeni trimişi în sprijin, în capitala afectată de cutremur

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, începând cu ora 9.00 s-a declanşat exerciţiul national „SEISM 2018” care constă în punerea în aplicarea a Concepţiei naţionale de răspuns post-seism. Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici. Au fost alertate […]