Published On: joi, iul. 11th, 2013

15 iulie – data limită pentru solicitarea sprijinului specific pentru crescătorii de bovine din zonele defavorizate

nichiduta.ro

vaciCrescătorii de bovine din zona defavorizată mai pot solicita sprijin în cadrul „Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate” până pe data de 15 iulie 2013.
De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci sau de bivoliţe de lapte şi de taurine din rase de carne sau metişii acestora – persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.
Solicitanţii trebuie să depună o cerere pe beneficiar pentru toate exploataţiile deţinute (cu cod de la ANSVSA) la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe a cărui rază teritorială se află exploataţia cu cel mai mare număr de animale.
Ajutor specific se acordă beneficiarilor care au exploataţii localizate in zonele defavorizate din România, prevăzute în Anexa^ nr. 4 A la PNDR 20072013. în Dâmboviţa pot solicita sprijin crescătorii din localităţile Bărbuleţu, Bezdead, Buciumeni, Iedera, Moroeni, Pietroşiţa, Pucheni, Râu Alb, Runcu, Valea Lungă, Vârfuri, Văleni, Vişineşti, Aninoasa, Doiceşti, Glodeni, Ocniţa.
Până la această dată, la Centrul Judeţean Dâmboviţa al APIA au fost înregistrate 400 de cereri de sprijin pentru această schemă.
Valoarea ajutorului financiar specific se calculează anual, în lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrală Europeană, la ultima cotaţie a lunii septembrie, care este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pentru un plafon maxim de 30.000.000 euro.
Cuantumul ajutorului specific se calculează de către APIA, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de capete eligibile din toate categoriile.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro