140.000 de stagii de ucenicie pentru tinerii europeni

Ş.E.

bucatarPeste 40 de companii şi alte organizaţii care fac parte din Alianţa europeană pentru ucenicii s-au angajat să ofere tinerilor europeni 140.000 de stagii de ucenicie şi cursuri de formare. Programele de ucenicie de bună calitate îi ajută pe tineri să dobândească abilităţile şi competenţele-cheie necesare pentru a avea succes pe piaţa forţei de muncă. In cadrul eforturilor sale de combatere a şomajului în rândul tinerilor, Comisia Europeană s-a angajat să consolideze oferta de stagii de ucenicie, precum şi calitatea sau imaginea acestora, astfel încât tinerii să fie atraşi de noile oportunităţi.
La reuniunea de la Riga, organizată de preşedinţia letonă a Uniunii Europene în a doua parte a lunii iunie, au fost semnate noi angajamente în domeniu de către participanţi (miniştrii responsabili pentru educaţie şi formare profesională, partenerii sociali europeni şi reprezentanţi ai Comisiei Europene). Astfel, partenerii sociali europeni au prezentat noi angajamente în sectorul construcţiilor, în industria chimică, în sectorul comercial şi al educaţiei. Cinci dintre noile angajamente provin din partea sindicatelor naţionale ale cadrelor didactice, iar unul din partea unui sindicat francez din sectorul energetic.
Alianţa europeană pentru ucenicii a fost creată la 2 iulie 2013, la Leizpig (Germania), printr-o declaraţie comună a Preşedinţiei UE, Comisiei Europene şi a partenerilor sociali europeni, urmată de o declaraţie a Consiliului şi de angajamente individuale privind următoarele etape necesare pentru sporirea cantităţii, calităţii şi ofertei de stagii de ucenicie din partea
ţărilor UE.
Alianţa reuneşte autorităţi publice, camere de comerţ, industrie şi artizanat, companii, parteneri sociali, furnizori de educaţie şi formare, regiuni, organizaţii de tineret şi organizaţii non-profit, grupuri de reflecţie şi institute de cercetare. Ea are scopul de a promova programele de ucenicie şi iniţiativele în acest domeniu din întreaga Europă.
Începând din 2013, în cadrul Alianţei europene pentru ucenicii, au fost luate, în total, 84 de angajamente de către companii şi alţi parteneri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TREPTELE VIEŢII SE URCĂ PE RÂND ŞI PRIN MUNCĂ

Preot loan ŞTEFĂNESCU După cum simţământul curat al păstrării sau instinctul conservării s-a schimbat la unii în patima urâtă a lăcomiei, tot aşa şi un alt simţământ firesc, al trăirii în omenie, pace şi bună înţelegere cu semenii, sau, „instinctul social”, a fost schimbat în „întâietate”, în dominaţie prin asuprire, […]