13.454 de fermieri dâmboviţeni au primit deja plăţile în avans pentru subvenţiile din sectorul vegetal şi zootehnic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dâmboviţa acordă începând cu 16 octombrie 2018, plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe din sectorul vegetal şi zootehnic într-un procent conform reglementărilor comunitare în vigoare la data efectuării plăţilor în avans.
Potrivit purtătorului de cuvânt al APIA Dâmboviţa, Oana Năstase, după primele săptămâni de autorizare în avans, la nivelul judeţului Dâmboviţa s-a ajuns la un procent de peste 50%. Din totalul de 24.536 de fermieri care au solicitat sprijinul, au fost plătiţi în avans 13.454 de fermieri.
Guvernul a stabilit cuantumul per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri şi a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine. În sectorul vegetal, schema de plată unică pe suprafaţă este de 102,5 euro/ha, plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha şi 5 ha, inclusiv, este de 5 euro/ha, iar la peste 5 ha şi până la 30 ha, inclusiv, este de 50,3 euro/ha. Plata pentru înverzire este de 58,2 euro/h, iar plata pentru tinerii fermieri este de 25,8 euro/ha. Aceste cuantumuri se pot majora sau diminua pentru încadrarea în plafonul financiar alocat, pe baza suprafeţelor determinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Peste 160 de locuri de parcare reabilitate şi trasate pe Strada Ion Ghica

Au fost încheiate lucrările de modernizare a parcărilor adiacente Str. Ion Ghica, din Microraionul V al Municipiului Târgovişte, finanţate integral de la bugetul local. Potrivit Primarului Cristian Stan, s-a intervenit pe o suprafaţă de aproximativ 6000 de metri pătraţi, fiind dezafectate mai multe garaje din zona fostului punct termic şi […]