12.500 lei – bani pentru şomerii care se angajează în alt oraş

Ş.E.

locuri-de-muncaGuvernul a aprobat un proiect de lege prin care se alocă bani pentru şomerii care se angajează în alt oraş.
Începând cu 1 decembrie vor fi implementate o serie de măsuri în sprijinul şomerilor care doresc să se angajeze, constând în prime de activare, de instalare şi de încadrare, a anuntat ministrul muncii Dragoş Pîslaru.
Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat, miercuri, că în şedinţa Guvernului a fost adoptată o Ordonanţă de Urgenţă care cuprinde măsuri pentru stimularea ocupării locurilor de muncă de către categoriile vulnerabile şi combaterea şomajului, acestea vizând persoanele aflate în căutarea unui serviciu, angajatorii, dar şi românii din diaspora.
„Între măsurile concrete incluse în noul pachet se găsesc măsuri active destinate ocupării ce încurajează mobilitatea lucrătorilor prin acordarea unor prime (de activare, de încadrare sau de instalare) sau decontarea navetei. Spre exemplu, şomerii care decid să îşi schimbe domiciliul la o distanţă mai mare de 50 kilometri, pentru a deveni angajaţi, vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei. Finanţarea acestor măsuri active se va face, pentru prima dată, din fonduri externe nerambursabile şi din fondurile publice naţionale aprobate în bugetul asigurărilor pentru şomaj”, precizează Guvernul.
„Introducem în premieră şi redefinim conceptul de sprijin pentru navetă. Discutăm de o primă de încadrare care permite ca orice om din această ţară care doreşte să se angajeze – fiind în şomaj – la mai mult de 15 km de domiciliul său să beneficieze de o subvenţie de 0,5 lei pe km, plafonată la 55 de lei pe zi care să îi permită să se ducă şi să lucreze la distanţă faţă de domiciliu”, a arătat Pîslaru.
„Le dăm angajatorilor subvenţii de 900 de lei pe lună timp de 12 luni sau, după caz, de 18 luni, în cazul persoanelor cu handicap şi care reprezintă o compensaţie destul de semnificativă din salariile pe care persoanele care sunt mai puţin calificate le obţin în acest moment”, a spus ministrul Muncii.
„Oricine din diaspora va veni în ţară şi îşi va căuta prin această ofertă pe care o avem pe mobilitate, va putea beneficia de cei 12.500 de lei”, a adăugat Pîslaru.
Măsurile prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă adoptată miercuri, potrivit cărora se alocă bani pentru şomerii care angajează în alt oraş, vor intra în vigoare la 1 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Gloria a tranşat clar "războiul" C.S. Petreşti - Gloria Corneşti 2-5 (1-2)

Stadionul Comunal Ungureni – Corbii Mari, teren bun, timp călduros Au marcat: Craiu (min. 3 – din 11 m), Timbuş (84), respectiv Lungeanu (31 – din 11 m), Mândru (44 şi 55), M. Matei (58), Oprea (65 – din 11 m). Şuturi pe poartă 5-23, pe spaţiul porţii 415, cornere […]