1,15 milioane de teste rapide antigen, distribuite în şcoli

Ministerul Sănătăţii informează că, până la data de 26 februarie a.c., au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti un total de peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2. Dintre acestea, peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ. Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unităţi de învăţământ şi 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi. Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.
Testarea antigen SARS-CoV-2 se face în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 şi vizează prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2. Guvernul României a decis introducerea testării rapide în unităţile de învăţământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie a.c., pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2. Ministerul Sănătăţii monitorizează în regim de permanenţă procesul de distribuire a testelor antigen în unităţile de învăţământ şi procesul de testare.
„Ministerul Sănătăţii s-a asigurat că toate cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ din ţară au la dispoziţie testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creşterea accesibilităţii la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Se ia în calcul prezenţa la şcoală a elevilor din clasele a VlII-a şi a XII-a chiar şi în scenariul roşu

O decizie privind posibilitatea ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri şi în cazul în care localitatea intră în scenariul roşu va fi luată „cât mai curând”, susţine ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Sistemul de educaţie din România prevede ca examenele naţionale […]