11 februarie, ziua internaţională a bolnavilor

Începând cu anul 1992, la iniţiativa lui Papa loan Paul al Il-lea, data de 11 februarie a devenit ziua internaţională a bolnavilor. Această zi a fost macartă public pentru prima oară în Lourdes, în 11 februarie 1993, pentru că data coincide cu prima apariţie a Sfintei Fecioare Maria la Lourdes. Cu prilejul acestei zile, sunt organizate, în întreaga lume, manitestări spirituale şi caritabile atât în colectivităţi, spitale, cămine de bătrâni, cât şi la domiciliul suterinzilor – bolnavi, persoane cu handicap, orfani, săraci.
În România, ziua internaţională a bolnavilor este marcată de comunităţile romano-catolice şi greco-catolice prin slujbe religioase şi rugăciuni care au loc în biserici, dar şi prin acţiuni umanitare în spitale, azile de bătrâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A refuzat să se legitimeze la controlul poliţiei rutiere

Poliţiştii din cadrul Briroului Rutier au oprit pentru control, pe DN 72A, pe raza localităţii Priseaca, un autoturism condus de un barbat de 47 de ani, din municipiul Bucureşti.în urma verificarilor efectuate, poliţiştii au constatat ca şoferul figurează în bazele de date ale Poliţiei Române ca având permisul de conducere […]