1 octombrie, Ziua Internaţională a Medicului

Medicul este acel om care îşi dedică trei sferturi din viaţă sau chiar mai bine învăţării, iar cei mai mulţi nu se opresc niciodată din a şti mai mult. Începând cu anul 1984, pe 1 octombrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Medicului.
În România, medicina este una dintre cele mai căutate meserii, însă doar o mică parte dintre cei care visează să salveze vieţi în halat alb ajung.
Una dintre cele mai importante resurse pentru a depăşi criza COVID-19 o constituie menţinerea medicilor pe baricade. Rapoartele Institutului Naţional de Statistică arătau că în 2017 în România erau aproximativ 60.000 de medici. Având în vedere numărul de locuitori, unui medici îi revin peste 300 de persoane, în ţara noastră.
Şi cu toate că salariile au fost mărite, medicii aleg să plece în străinătate unde sunt condiţii mai bune de lucru şi bani mai mulţi.
Oficial în perioada 2010-2016 peste 16.000 de cadre medicale au cerut eliberarea certificatelor profesioanele de la Colegiul Medicilor din România. Numai în 2017 peste 1.300 de medici români au ales să plece să muncească în spitalele din străinătate. Dintre aceştia cei mai mulţi au ales Franţa, Marea Britanie, Germania, Irlanda şi Belgia. Şi spitalele din Suedia, Emiratele Arabe, Austria, Italia şi Spania au fost în topul preferinţelor medicilor români în detrimentul celor de la noi din ţară.
Medicul este omul care alege aceasta meserie din dragoste pentru semeni. Si tot medicul este acel om care de multe ori isi pierde sanatatea pentru a o salva pe a altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului la Sân

Pe 1 octombrie, în întreaga lume, este marcată Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului la Sân, iar întreaga lună este dedicată unor acţiuni ce au ca scop conştientizarea pericolului reprezentat de această maladie şi a modului în care pot fi depistate primele semne ale bolii, astfel încât să poată fi […]